انواع پيچ گوشتي
پيچ گوشتي و انواع آن
پيچگوشتي يا پيچچرخان يا وسيلهاي جزء ابزار عمومي دستي است كه با استفاده از خاصيت اهرمي و گشتاوري، در باز و بسته كردن انواع پيچ بكار گرفته مي شود اولين پيچگوشتي كه داراي دسته اي براي در دست گرفتن بود، در سالهايي پس از ۱۸۰۰ ميلادي اختراع شد.اولين فردي كه اين وسيله را به نام خود ثبت كرد . الفرد جنز بود كه در سال 1860 اختراع آن را به نام خود ثبت نمود .
از اين وسيله در اندازههاي مختلف و شكل نوك و سر متفاوت، بسته به محل و نوع پيچ استفاده ميشود.
هر پيچگوشتيِ دستي از دو قسمت اصليِ ،دسته و ميله منتهي به نوك تشكيل ميشود. معمولا دسته يا بخشي از پيچ گوشتي كه در هنگام كار با اين وسيله در دست قرار مي گيرد را از جنس سبك و نرمي مانند مواد پليمري ،چوب و.... مي سازند بسته به ابعاد و نوع استفاده از پيچ گوشتي ابعاد و شكل دسته متفاوت است و نيز سعي مي شود حتي الامكان قواعد ارگونومي در آن رعايت شود .در پيچگوشتيهاي دستي، دسته معمولاً به شكل و اندازهاي است كه بهراحتي در دست جاي گيرد. و در هنگام كار به راحتي بتوان آن در هر جهتي توسط دست به گردش در آورد .
نوك پيچ گوشتي :
نوك در پيچگوشتي در انواع مختلف ازقبيل تخت يا پهن (دوسو)، چهارسو، ششسو، مربعي و… در راستاي امتداد دسته وجود دارد.
جنس ميله و نوك پيچ گوشتي
جنس ميله و نوك پيچ گوشتي اغلب از فولاد سخت ساخته شده است و ميله آن داراي مقاطع دايره اي چهارگوش و شش گوش و يا هشت گوش است . ميله هاي نوك پيچ گوشتي با ضخامت ها و طول هاي مختلف موجود مي باشد . طول ميل نوك پيچ گوشتي ها از 25 ، 60 ،75 ،80 ، 90 ،100 ،115 ،125 ، 130 ، 140 ، 150، 200 ،250 ، 300 ميلي متر مي باشد . در انواعي از پيچ گوشتي ها امكان مگنت كردن نوك آنها براي استفاده هاي خاص وجود دارد . انواعي از پيچ گوشتي نيز وجود دارد كه مي توان براي اعمال ضربه به پيچ ها از آنها استفاده نمود .
نوع برقي آن به پيچ گوشتي برقي معروف است كه سرهاي اين پيچگوشتي را ميتوان تعويض كرد و ميزان كاربريِ آن را افزايش داد. شكل تركيبي اين ابزار با ابزار تست نيز وجود دارد مانند فازمتر
منبع:ويدفكتور
برچسب: ،